Maggot fishmeal is een van onze meest populaire aassoorten.
We wisten dat maden een van de beste aassoorten aller tijden zijn en daarom wilden we hun vermogen om vis te vangen in aasvorm uitbuiten.
Wanneer de verse made zijn maximale grootte heeft bereikt, wordt hij gedehydrateerd.
Door een product te dehydrateren, wordt het grootste deel van het water verwijderd, waardoor de smaak wordt geconcentreerd en geïntensiveerd.
Gedehydrateerde maden hebben een unieke geur die vissen niet kunnen weerstaan.
De gedehydrateerde made wordt vervolgens gemalen om nog meer smaak vrij te maken en toegevoegd aan een mengsel van gemalen pellets, vismeel, paneermeel, vleesextracten en granen, waardoor een uniek aas ontstaat voor alle soorten grove vis, met name karper, f1, brasem, zeelt en voorn.
Andy power (commercial specialist) zegt: "Dit is een van mijn favoriete aassoorten, de toevoeging van gedroogde maden creëert het perfecte aas voor alle locaties en vissoorten, want we weten allemaal dat alle vissen zich voeden met maden.
Gedroogde maden hebben een geconcentreerde smaak die ruikt naar roulette.
Dit lijkt sneller grotere vissen aan te trekken en door het aas van maggot fishmeal te gebruiken, lijk ik meer vis te vangen, wat de sleutel is om te winnen in krappe viswedstrijden.
Leeg de zak van 2 kg aas in een ronde emmer, vul een madenpan van 2 kwart met water, giet het over het aas en meng het goed, laat het dan 30 minuten staan, gedurende welke tijd het water door het aas zal worden geabsorbeerd.
Tijdens het vissen kunnen de zon en de wind het aas een beetje uitdrogen, om dit tegen te gaan kun je het gemengde aas afdekken met een vochtige handdoek of als het uitdroogt gewoon een beetje meer water toevoegen en opnieuw mengen.